arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe kun je op een goede en veilige manier detoxen?

Een detoxkuur is niet voor iedereen geschikt. In het geval van bepaalde ziektes is het zelfs af te raden om zo’n kuur te volgen. Verder heeft het dagenlang drinken van alleen maar sappen, kruidenthee en/of water weinig zin. Dit verzwakt juist je lichaam terwijl je niet zeker weet of de gifstoffen wel verwijderd worden.

Je kunt ervan afvallen waardoor de gifstoffen uit je vetcellen loskomen maar waar het om draait is ze niet alleen losmaken maar ze vooral zorgvuldig verwijderen. Bovendien verwijdert zo’n sapkuur niet die slijmerige mucuslaag aan de binnenkant van je darmwand.

Een goede en veilige detox dieet

De vereisten voor een detox

Voor goed detoxen zijn 3 dingen nodig:

  • Je lichaam ondersteunen bij dit “zware” werk met o.a. extra vitamines en mineralen.
  • Je lever ondersteunen die de gifstoffen onschadelijk moet maken waarna ze kunnen worden afgevoerd.
  • Ervoor zorgen dat je de mucuslaag in je darmen kwijtraakt en je darmen een flinke schoonmaakbeurt geeft.

Een detoxkuur gaat dus in 3 fasen: voorbereiden, kuren en weer opbouwen.

De voorbereidingsfase

De voorbereidingsfase van 5 dagen. In deze fase mag je ‘gewoon’ eten, maar geen producten als suiker, vlees, alcohol en zuivel. Rens Kroes, verbonden aan Innerwave als voedingsdeskundige, heeft een menu voor 5 dagen samengesteld.

Deze fase is alles behalve honger lijden, maar ‘gewoon lekker eten’. Denk aan een havermout ontbijt, speltbrood of een salade bij de lunch en ’s avonds vis met quinoa en groentes. Je start in deze fase ook met het innemen van de supplementen, de zogenaamde PowerGoodies. Deze ondersteunen de detox.

Afscheid nemen van oude ”meuk”

Deze week is met recht een echte Detox fase. In de meeste gevallen is het, het beste is om uitsluitend sappen te drinken. Rens Kroes heeft wederom zo’n 15 verschillende sappen en smoothie recepten voor je samengesteld, waaruit je kunt kiezen. Je moet ze alleen nog even zelf maken.

Ik vond het persoonlijk fijn om ook een smoothie per dag te drinken, omdat mij dit een meer verzadigd gevoel geeft dan alleen sapjes. Ook heb ik één pan groentesoep gemaakt (alleen groentes, water en dat pureren), zodat ik af en toe ook iets warms kon eten. Je zou verwachten ontzettend honger te hebben in deze fase, maar niets is minder waar.

Dat komt door de PowerGoodies (supplementen) die je tijdens deze fase neemt. Zo neem je bijv. 2x per dag voor de ‘maaltijd’ een eetlepel Psyllium husk. Dit absorbeert veel water en zet zo ontzettend uit, waardoor je een heel vol gevoel krijgt. Fijn! Want hongerlijden is drie keer niks…

In deze fase is het optioneel om darmspoelingen te doen

Dat je hoofd in je darmen zit kun je in deze fase letterlijk ervaren: Je voelt je niet alleen fysiek lichter en opgelucht maar ook mentaal opgewekter en vrolijker. Met de opruiming van de troep uit de darmen wordt blijkbaar ook veel bagger uit het hoofd weggespoeld.

De opbouwfase

Na 5 tot 7 dagen op uitsluitend sappen en smoothies geleefd te hebben, wil en kun je niet ineens een biefstukje wegwerken. Dit is echt veel te zwaar voor je spijsvertering. Ook voor deze fase heeft Rens een voedingsschema voor je opgesteld, met lekkere en makkelijke ‘maaltijden’.

Je hoeft niet zelf na te denken, maar gewoon het schema te volgen. Ook in deze fase weer een aantal (nieuwe) Powergoodies, zoals probiotica die de goede bacteriën in je darmen weer herstellen.

Dit is Detoxen op een goede, veilige en doeltrefende manier!

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Neem contact op met ons op!

Heb je interesse? Maak dan snel een afspraak, zodat we samen met jou kunnen kijken welke behandeling het beste bij je past.

Samen met ons team van specialisten, hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basis plan. Een op maat en bewezen advies, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies