arrow_drop_up arrow_drop_down

Let op, niet ieder product heeft het beste voor met je huid

Verzorgingsproducten, ze zijn er in allerlei soorten, maten en hebben een uiteenlopend kostenplaatje. Het ene verzorgingsproduct is peperduur, het andere weer spotgoedkoop. Werkt het duurdere product ook beter? En waar zit dit prijsverschil? En hebben verzorgingsproducten wel echt het beste voor met je huid?

Peperduur versus spotgoedkoop

Je hebt vast de reclame weleens voorbij zien komen: ‘Deze spotgoedkope creme bevat dezelfde ingrediënten als de duurste creme ter wereld’. Hoe is dit mogelijk zou je denken en waarom koopt men nog die dure variant? Laat ik voorop stellen, dat dit niet voor ieder verzorgingsproduct geldt (want daarvoor moeten de ingrediënten specifiek met elkaar worden vergeleken), maar helaas moet ik je teleurstellen bij de variant waar ik het over heb. Ja er zitten inderdaad een aantal dezelfde basisstoffen in deze spotgoedkope creme, maar…..de hoeveelheid werkzame stoffen (welke je huid dus voeden) is kleiner dan de hoeveelheid vulstoffen (die dus echt niets bijdragen).

Een goede reiniging

De basis van een stralende en jeugdige huid is een goede reiniging. Pas dan kan jouw huidverzorgingsproduct optimaal zijn werk doen. Wij  krijgen regelmatig de vraag: wat zijn nu goede stoffen in een reinigingsmelk en welke moet je absoluut vermijden?

Want er staan nogal wat ingrediënten op!

Daarom hier een lijst met ingrediënten waarvan je weet als je die ziet: deze reinigingsmelk kun je  beter terug in het schap zetten.

Deze 12 ingrediënten moet je echt vermijden in je reinigingsmelk :
• Acetone demythyketon
• Beeswax
• Cera Microcristalline (was)
• DHA dishydroxy Aceton (zelfbruiners)
• Eucerin
• Lanoline (wolvet)
• Minerale oliën (mineral oils)
• Paraffinum Liquidum, Subqluidum, Perlicum
• Ozokerythe
• Isoparafinnes
• Petrolatum (vaseline)
• Cera Flava

Deze ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat je huid uitdroogd, geïrriteerd raakt en huidproblemen die je al had zoals acne, rosacae en andere huidklachten kunnen verergeren.

Parabenen

Hoewel er over parabenen verhalen de ronde doen dat deze kankerverwekkend zouden zijn, is dit niet bewezen. Parabenen zorgen ervoor dat de werkzame stoffen in verzorgingsproducten beschermd zijn tegen licht, zuurstof en andere zaken die het werkzame ingrediënt kapot kunnen maken. Parabenen dienen dus een doel.

De goede én betaalbare verzorgingslijn

Hoewel parabenen dus een doel dienen, zitten er helaas vaak in goedkope producten meer parabenen dan werkzame stoffen. Parabenen doen dus niets voor je huid. Bij een product wat je koopt bij een huidspecialist  zal dit vaak niet het geval zijn.

Nu je weet wat je absoluut moet vermijden, is het ook fijn om te weten welke ingrediënten juist goed zijn voor je huid. Deze 6 mag je met een gerust hart gebruiken:
Collageen
• Ectoin (herstelt schade tot op celniveau)
• Acmella Olereate (ontspant mimiek en verzacht mimische rimpels)
• Hyaluronzuur (natuurlijke vochtbinder in de huid)
• Stamcellen en zeevenkelstamcellen (stimuleert de werking van de huidcellen)
• Conchiolin (gelijk aan lichaamseigen stof, waardoor je huid nog mooier wordt)

Maar hoewel de goedkopere verzorgingsproducten vaak meer vulstoffen bevatten dan dure varianten, is het zeker niet altijd nodig om voor de peperdure variant te gaan. Kom bij ons eens kennis maken met de producten van CRAITH LAB. Eenvoudig, snel en betaalbaar. Wij zijn super enthousiast over dit nieuwe merk en de overtreffende resultaten. Met weinig producten de mooiste resultaten behalen, daar houden wij van!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies