arrow_drop_up arrow_drop_down
12 april 2019 

Wat is elastine?

Naarmate we ouder worden, merken we dat de huid minder strak wordt en zijn elasticiteit verliest. De huid wordt slapper en zal rimpels gaan vertonen.

Hoe ontstaan rimpels? Wat is de rol van de proteïne elastine hierin en welke anti-aging behandelingen zijn er mogelijk om de elasticiteit van de huid te herstellen?

Wat is elastine?

Elastine is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel in ons lichaam. Doordat elastine elastische eigenschappen heeft, zal de oorspronkelijke vorm van het weefsel waarin dit eiwit voorkomt herstellen. Denk bijvoorbeeld aan de huid die na uitgerekt te zijn geweest weer terugkeert naar de vorm en het originele formaat van voor de uitrekking.

Zie ook: wat is collageen?

Wat is elastine?

Waar in het lichaam komt elastine voor?

Elastine komt voor in bindweefsels in onder andere de huid, de longen en het hart. Deze organen zijn continu aan beweging onderhevig en zij keren telkens terug naar de oorspronkelijke vorm. Ook de weefsels in de slagaderen, de vaatwanden en de blaas bevatten het eiwit elastine.

Wat is de functie van elastine?

Kort samengevat zorgt elastine er met haar rubberachtige, elastische eigenschappen voor dat het bindweefsel in de verschillende organen kan uitrekken, zonder daarbij te beschadigen.

Hierbij is het wel zo dat weefsel slechts tot een bepaalde lengte kan rekken, zonder dat het betreffende orgaan schade oploopt. Na verloop van tijd zal de rekbaarheid van het weefsel minder worden, simpelweg doordat er veelvuldig gerekt is.

Welke gevolgen heeft de afname van de elastische kracht van elastine?

Vaatwanden en aderen zullen na verloop van tijd zwakker en minder elastisch worden. Hetzelfde geldt voor de blaas en onze longen. Als de rekbaarheid van elastine afneemt, zie je dat in de huid onder andere terug in verslappingen en rimpelvorming. Het gevolg voor ons uiterlijk is dat we er ouder uit gaan zien.

De behandeling van elastine

Elastine inzetten bij anti-aging behandelingen

Veroudering is een natuurlijk proces en het hoort nu eenmaal bij het leven. Toch kan een rimpelige huid als zeer storend worden ervaren, zeker wanneer je er door een slappere huid ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent.

Gelukkig is het mogelijk om door middel van verschillende behandelingen je huid zijn rekbaarheid terug te geven, waardoor rimpels zullen vervagen. De behandelingen variëren van een bindweefselmassage, Legend Voluderm, mesotherapie, !QMS Anti-Aging, Ultralift Verjonging, cellulite behandeling of een medische peeling.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Neem contact op met ons op!

Heb je interesse? Maak dan snel een afspraak, zodat we samen met jou kunnen kijken welke behandeling het beste bij je past.

Samen met ons team van specialisten, hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basis plan. Een op maat en bewezen advies, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies