arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Slappe huid: oorzaken en behandelingen

Helaas worden we allemaal ouder. Het natuurlijke verouderingsproces is iets wat niemand tegen kan houden. Een van de kenmerken van het ouder worden is het slapper worden van je huid. Het kan soms best confronterend zijn om de huid van je lichaam te zien verslappen.

Voel jij je niet meer de beste en mooiste versie van jezelf in je lichaam door verslapte huid? Dan hebben wij goed nieuws. Er zijn namelijk talloze behandelingen en oplossingen die helpen bij het verstevigen van je huid.

De kenmerken

Een slapper wordende huid is iets waar iedereen in meer of mindere mate mee te maken krijgt. Contouren van je lichaam en gezicht verminderen en lijnen worden beter zichtbaar. Zo kan je kaaklijn minder strak worden of huid bij je hals gaan hangen. Een andere veel voorkomende plek zijn armen en benen. De huid bij je bovenbenen en knieën gaat hangen en je armen krijgen ‘kipfiletjes’ aan de onderkant.

Deze symptomen kunnen je zelfvertrouwen een flinke deuk geven. Een verslapte huid wordt veroorzaakt door het afnemen van collageen en elastine in je huid. Wanneer je ouder wordt, neemt de aanwezigheid van deze stoffen af. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dit proces te vertragen.

Oorzaken van een slappe huid

Ervaren behandelaars

In onze salon kun je terecht voor verschillende soorten behandelingen. Zo bieden we behandelingen voor huidverbetering, huidverjonging, een strakker lichaam, de verzorging van haar en het balanceren van hormonen. Afgesteld op de problemen en je levensstijl bieden wij de beste behandeling voor jou.

Wij zijn ervan overtuigd dat voor het beste resultaat een combinatie van behandelingen en een gezond leven nodig is. Bij ons ga je hier samen met onze specialisten mee aan de slag. Hiervoor ontvang je een op maat gemaakt plan, afgestemd op jouw wensen en behoeften.

De oorzaken

Er zijn een heleboel oorzaken die zorgen voor een verslapte huid. De eerste is een ongezond voedingspatroon. Het consumeren van de juiste voedingsmiddelen – zoals vis, schaaldieren, noten en graanproducten – draagt bij aan een strakkere stralende huid. Daarnaast kan ook te veel (geraffineerde) suiker een negatief effect hebben op de elasticiteit van je huid.

Uv-straling zorgt ervoor dat het collageen in je huid afbreekt en remt de aanmaak van nieuwe collageen. Ook roken zorgt ervoor dat je huid dunner en slapper wordt. Onvoldoende beweging is een andere hele belangrijke oorzaak van een slappere huid. Voldoende lichaamsbeweging zorgt voor sterke en stevige spieren.

De laatste belangrijke oorzaak is in onze drukke maatschappij een van de meest voorkomende: stress. Stress zie je snel terug in je huid en versnelt de dagelijkse huidveroudering. Vooral een verslechterde nachtrust door stress zorgt ervoor dat je huid droger en slapper wordt.

>> Lees ook –

Pigment: wat is het en hoe kan ik het behandelen?

Pigment is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en je huid. Deze stof wordt ook wel melanine genoemd. De functie van pigment is om je huid te beschermen tegen de uv-straling die in het zonlicht zit. Wanneer je lang in de zon zit, wordt door je huid meer pigment aangemaakt waardoor je beter beschermd bent.

Meer weten?

Behandelingen

Kijkend naar de oorzaken is een verslapte huid deels op te lossen door het aanpassen van je levensstijl. Zorg dat je voldoende groente, granen, vis en noten binnenkrijgt. Vergeet ook niet elke dag voldoende water te drinken. Daarnaast is het belangrijk om elke dag zonbescherming te gebruiken. Ook voldoende lichaamsbeweging en regelmatig sporten dragen bij aan het strakker worden van je huid.

Zorg dat je voldoende nachtrust krijgt en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Mocht je roken, dan is stoppen natuurlijk altijd beter voor je gezondheid en de conditie van je huid.

Naast aanpassingen aan je levensstijl bieden wij de volgende behandelingen, die kunnen zorgen voor een strakker lichaam:

Zit je niet lekker in je vel? Twijfel dat niet langer en maak online een afspraak. Samen met onze specialisten kun je aan de slag om een mooiere versie van jezelf te worden en beter in je vel te zitten.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies