arrow_drop_up arrow_drop_down

Rosacea: symptomen, tips en behandelingen

Een chronische huidaandoening die veel voorkomt bij vrouwen tussen de dertig en vijftig jaar is rosacea. Je herkent het aan een gelijkmatig verdeelde roodheid van de huid, waarbij de uitgezette bloedvaatjes duidelijk zichtbaar zijn. Daarbij heb je bij rosacea ook regelmatig last van aanvallen die de roodheid verergeren en waarbij tevens onregelmatigheden van de huid – zoals bultjes en puistjes – duidelijk zichtbaar zijn. Dit noemen ze ‘flare-ups’.

Rosacea versus couperose

Men verwart rosacea ook wel eens met couperose, maar er is wel degelijk een verschil. Bij couperose heb je namelijk geen overmatige bultjes en puistjes. Rosacea kan ook weleens  gaan met oogklachten. Ontstekingen van het hoorn- of bindvlies of van de oogleden komen nog weleens voor. De patiënt heeft dan vaak droge of pijnlijke ogen, ziet wazig en heeft last van lichtschuwheid. Ook kunnen er verdikkingen van de huid optreden door een vergroting van talgkliertjes en een toename van bindweefsel. Dit kan bijvoorbeeld een onregelmatige zwelling van de neus veroorzaken, die vaak onterecht een ‘drankneus’ wordt genoemd.

Wat is de oorzaak van rosacea?

Hoe rosacea precies ontstaat is voor de experts nog niet helemaal duidelijk. Het heeft er in ieder geval mee te maken dat de natuurlijke barrière van de bovenste huidlaag is aangetast, waardoor hij gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Hierdoor kunnen ontstekingsreacties ontstaan. Ook is gebleken dat de demodex mijt wel twintig keer meer aanwezig is in een rosacea huid dan in een gezonde huid. Dat er bacteriën en schimmels in en op onze huid zitten is normaal en zelfs noodzakelijk, maar het verhoogde aantal aan demodex mijten zou aanleiding kunnen geven voor meer ontstekingsvorming.

Invloeden van buitenaf

Doordat de rosaceahuid een verminderde barrièrefunctie heeft, kan hij zich minder goed verdedigen tegen invloeden van buitenaf. De huid wordt dus sneller getriggerd, wat nieuwe ‘flare-ups’ kan veroorzaken. Op sommige triggers reageert de ene persoon heftiger dan de andere, maar onderstaande factoren kunnen de rosaceahuid extra triggeren:

  • Alcohol, sommige theesoorten, koffie, zuivel, kruiden en soja
  • Uv-licht, vochtigheid, wind en kou en warmte
  • Irriterende middelen op de huid smeren, zoals menthol of alcohol
  • Roken
  • Sommige geneesmiddelen, zoals vaatverwijders of corticosteroïden

Wat kun je eraan doen?

Gelukkig zijn er ook behandelingen die de symptomen van rosacea kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen. Ga niet zelf experimenteren, maar schakel hiervoor altijd een deskundige in. Ook wij zijn als vakkundige beautysalon bekend met de rosaceahuid. Ons deskundige team heeft ruime ervaring met het verminderen van de rosaceaklachten. Behandelingen die hieraan bij kunnen dragen zijn:

Iedere huid is anders

Een standaardadvies is lastig te geven, want iedere huid is namelijk verschillend. Toch hebben wij ervaren dat de ‘totaalvisie’ waar wij mee werken op veel huidproblemen een positieve uitwerking heeft. Gezond eten en leven en de juiste behandelingen kunnen de schoonheid bij iedere man en vrouw bevorderen. Een stralende huid is ons doel en samen met een team van specialisten kunnen wij een persoonlijk en krachtig plan samenstellen om dit te bereiken, ook in het geval van rosacea.

Een doeltreffende combinatie van cosmetische dermatologie en huidtherapie

Bij onze salon kun je terecht voor behandelingen ter verbetering van de huid, maar ook huidverjonging, verzorging van het haar en het balanceren van de hormonen. We behoren tot de top vier van de beste !QMS anti-aging instituten van de Benelux. Maak gewoon eens een afspraak om jouw huid ook te laten stralen of om de rosacea klachten te verminderen. Doordat wij het beste van de cosmetische dermatologie en huidtherapie hebben samengebracht, kunnen wij onze behandeling afstemmen op wat jouw huid nodig heeft om gezond te worden.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies