arrow_drop_up arrow_drop_down
16 april 2019 

Rokerslijntjes of rokershuid

Dat roken slecht voor je gezondheid is weet iedereen tegenwoordig wel. Maar wist je ook dat roken een groot effect heeft op je schoonheid en je huid? Zo veroorzaakt roken onder andere rokerslijntjes, dit zijn  verticale rimpeltjes aan de bovenkant van de lippen. Ook veroudert een rokershuid sneller dan de huid van een niet roker. Dit komt door de gebrekkige doorbloeding van de huid.

Oorzaken rokershuid of rokerslijntjes

De koolmonoxide in tabak zorgt ervoor dat jouw huid snel verouderd. Zuurstof kan namelijk minder goed door het bloed worden vervoerd. Ook zorgt de nicotine voor een vernauwing van je bloedvaten, wat je terugziet in de vale teint van je gezicht.

Door de gebrekkige doorbloeding komen er minder voedingsstoffen in je huid én worden afvalstoffen slechter afgevoerd. Dit heeft een verminderde aanmaak van collageen– en elastinevezels tot gevolg. Deze vezels zijn verantwoordelijk voor de conditie van je huid. Je krijgt als roker dus eerder en erger last van een dunne en rimpelige huid dan een niet-roker.

Waarom heb je last van een rokershuid?

Doordat je vroegtijdig rimpels krijgt door het roken verouderd je sneller. Dit vinden veel vrouwen, maar ook mannen, erg vervelend. Daarnaast kun je een ongezonde uitstraling krijgen, doordat een rokershuid vaak een vale en gelige teint krijgt door de nicotine in de sigaretten.

Je rokershuid of rokerslijntjes behandelen

Wil jij weer een gezonde en stralende huid? Er zijn diverse behandelingen mogelijk, waarmee je weer een mooie huid kunt krijgen. Alleen door te stoppen met roken kun je het versnelde verouderingsproces van je huid vertragen.

Dit ondersteun je door gevarieerd te eten, met genoeg vitaminen uit groente en fruit. Daarnaast kun je de huid ondersteunen met vocht inbrengende crème. Voor de beste resultaten kun je terecht bij de schoonheidsspecialiste voor specifieke huidbehandelingen, waaronder een medische peeling, retinol peeling of fillers. Mesotherapie kan ook een fijne behandeling zijn om je rokershuid een boost te geven en de collageen aanmaak te stimuleren.

Onze visie

Bij beautysalon Trends & Lifestyle, kliniek voor beauty, health en lifestyle geloven wij dat een gezond lichaam bijdraagt aan een stralende huid. Wij werken vanuit een totaalvisie die de afgelopen twintig jaar zijn vruchten heeft afgeworpen bij vele mensen vanuit heel Nederland. Je krijgt een kompas voor een simpele en natuurlijke manier van leven waardoor jij blijft sprankelen.

Oplossingen voor rokerslijntjes of rokershuid

Wij bieden verschillende behandelingen aan die bijdragen aan het verminderen van je rokershuid of lijntjes. Kies bijvoorbeeld voor een medische peeling of retinol peeling. Een peeling geeft een snelle huidverjonging, doordat de oude en dode huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderd worden. Hierdoor kunnen de jonge onderliggende huidcellen weer ademen en ziet de huid er frisser uit.

Met mesotherapie wordt hyaluronzuur in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. Dit zet je cellen aan tot het maken van collageen. Hierdoor wordt het bindweefsel van de huid weer elastisch, wat zorgt voor een stevigere huid met minder rimpels.

Bindweefselmassage of Legend behandelingen

Ook kun je je huid weer tot leven laten brengen met een bindweefselmassage. Tijdens de massage wordt het bindweefsel tussen de spieren en de opperhuid gemasseerd met een speciale techniek. Hierdoor raakt je huid beter doorbloed en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Rimpels vervagen en de huid wordt weer soepel, doordat verklevingen in de huid weggemasseerd worden.

Microneedling – ook wel collageen inductie therapie genoemd – is tegenwoordig één van de meest toegepaste methoden voor huidverbetering. Je kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen, zoals Legend voluderm, Legend trifractional en Legend trilipo.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies