arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Pigment: wat is het en hoe kan ik het behandelen?

Pigment is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en je huid. Deze stof wordt ook wel melanine genoemd. De functie van pigment is om je huid te beschermen tegen de uv-straling die in het zonlicht zit. Wanneer je lang in de zon zit, wordt door je huid meer pigment aangemaakt waardoor je beter beschermd bent.

Te lang in de zon verblijven is echter nooit goed, want zo krijg je een overdosis aan uv-straling wat de kans op huidkanker verhoogt en tevens ervoor zorgt dat je huid sneller veroudert. Daarnaast kunnen de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van pigment in de war raken, waardoor er opeenhopingen van pigment ontstaan wat zich uit in donkere vlekken op je huid. Dit worden ook wel pigmentvlekken genoemd.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, hieronder zijn de drie meest voorkomende voor jou op een rij gezet.

  • Lentigines solares;
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie;
  • Melasma.

Hoe worden pigmentvlekken behandelt?

Lentigines solares

Lentigines solares worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd en komen veel voor. Vanaf de middelbare leeftijd kunnen er bruine vlekjes ontstaan, vooral op plaatsen die veel aan het zonlicht blootgesteld worden. Denk hierbij aan de handen, de armen en het gezicht.

Een vervelende bijkomstigheid bij pigmentvlekken is dat de huid hierdoor eerder veroudert en dat je er ook daadwerkelijk ouder uitziet wanneer je veel last hebt van pigmentvlekken in bijvoorbeeld je gezicht.

Zie ook: pigmentvlekken laten behandelen

Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Deze vorm van pigmentvorming kan ontstaan door kleine verwondingen aan de huid. Denk hierbij aan schaafplekken, acne of insectenbeten. Deze soort van pigmentatie is bijna altijd van tijdelijke aard, het kan echter lang duren (zeker een jaar) voordat dit zich vanzelf heeft opgelost.

Melasma

Deze grillig gevormde bruine vlekken komen meestal voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en vlammen vaak op tijdens de zwangerschap. Vandaar dat men hierbij ook wel spreekt van een zwangerschapsmasker. De oorzaak is gelegen in een combinatie van aanleg, hormonen, zonlicht en hitte.

Behandeling van pigmentvlekken

Bij Trends and Lifestyle begrijpt men dat de pigmentvlekken jou irriteren, dat je ze ontsierend vindt en er daarom graag vanaf wilt. Daarom worden de volgende behandelingen aangeboden, die kunnen bijdragen aan het verminderen of zelfs oplossen van dit probleem:

Wat kan beautysalon Trends and Lifestyle voor jou betekenen?

Trends and Lifestyle is een vakkundige beautysalon, waar je terecht kunt voor behandelingen ten behoeve van:

Onze salon staat bekend om onze totaalvisie, waarbij schoonheid gecombineerd wordt met gezond leven en een verantwoord voedingspatroon. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen, zowel man als vrouw, er goed uit kan zien.

Hoewel het lastig is voor iedereen een standaard huidadvies te geven, leert de ervaring van de afgelopen twintig jaar dat Trends en Lifestyle met haar totaalvisie bij heel veel mensen het verschil maakt en dat gezond leven en een mooie en stralende huid voor iedereen haalbaar is.

Ons team van specialisten brengt het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samen. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basisplan, wat een op maat gegeven advies inhoudt en wat dus helemaal is afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Daarnaast vinden de behandelingen in een prettige omgeving plaats. Ontdek wat salon Trends and Lifestyle voor jouw hinderlijke pigmentvlekken kan betekenen.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediƫnten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies