arrow_drop_up arrow_drop_down

Overmatig zweten: waarom zweet ik zo en wat is de oplossing?

Zweten is de natuurlijke manier van je lichaam om af te koelen. We zweten voornamelijk bij hoge temperaturen of wanneer we zware inspanning verrichten, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Als je last hebt van overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, verlies je meer vocht dan nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Dit kan zeer ongemakkelijk zijn en je zelfvertrouwen en sociale leven beïnvloeden.

Bij Trends&Lifestyle kunnen wij jou helpen!

Waarom zweet je overmatig?

De oorzaak van het overmatige zweten is meestal niet duidelijk. Het kan komen door een lichamelijke aandoening, zoals een te snel werkende schildklier of suikerziekte of bepaalde psychische stoornissen. Daarnaast kan het zo zijn dat je hormoonbalans verstoord is door bijvoorbeeld medicijngebruik.

Ook kan er een verstoring zijn van de balans in het zenuwstelsel in het deel dat zich bezighoudt met het reguleren van warmteafgifte. In de meeste gevallen wordt er geen oorzaak gevonden voor het probleem.

Overmatig zweten: de behandeling

Waarom is overmatig zweten vervelend?

Veel zweten is vaak vervelend en ongemakkelijk door de grote hoeveelheid vocht en de zweetgeur. Mensen geven aan dat ze onzeker worden en soms alleen nog maar donkere en wijdvallende kleding dragen om de zweetvlekken te verbergen. Ook gaan sommige mensen sociale afspraken uit de weg.

Overmatig zweten komt vooral voor onder de oksels, voeten en handen, maar het kan ook zijn dat je over je hele lichaam vochtig wordt. Hierdoor kun je genoodzaakt zijn om je meerdere keren per dag te verkleden.

Behandeling van overmatig zweten

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt proberen om het overmatige vochtverlies tegen te gaan. Erg belangrijk is een goede hygiëne. Was je regelmatig zonder te veel zeep te gebruiken, spoel zeepresten goed weg en droog je lichaam zorgvuldig af. Gebruik vervolgens een goede anti-transpirant en onthaar je oksels, omdat zweet blijft hangen in haar.

Trek ook dagelijks schone, losse en katoenen kleding aan. Als je veel gekruid voedsel eet, kan het helpen om dit te verminderen. Als je dit allemaal al hebt geprobeerd, maar nog steeds gigantisch zweet, kan een behandeling tegen overmatig zweten de oplossing bieden.

>> Lees ook –

Wat is couperose en hoe kun je dit behandelen?

Huidproblemen kunnen grote fysieke- en psychische gevolgen hebben, vooral als ze in het gezicht aanwezig zijn. Couperose is een niet te onderschatten probleem. Couperose is geen ziekte, maar wordt algemeen beschouwd als een voorloper van rosacea. Bij couperose verwijden de bloedvaten in het gezicht. De ernst daarvan verschilt sterk van persoon tot persoon.

Meer weten?

De visie van Trends&Lifestyle

Als je bij onze beautysalon komt gaat ons team samen met jou aan de slag om een op maat gemaakt advies te geven wat naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften. Trends&Lifestyle staat bekend om de totaalvisie. Wij kijken niet alleen naar schoonheid, maar ook naar je leefstijl en voedingspatroon.

Samen met ons team van specialisten hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Wij bieden verschillende behandelingen aan tegen overmatig zweten.

De oplossing tegen overmatig zweten

Wij hebben verschillende behandelingen die bijdragen aan het verminderen van jouw overmatige zweten.

  • Botox
  • Detox
  • Het zijn je hormonen met Ralph
  • Hormoontherapie en wellness

Als je voor een behandeling met botox kiest, kunnen wij de zweetproductie lokaal tegenhouden. De botox wordt toegediend met behulp van prikjes in de huid met een kleine naald. Het middel legt hierna de zweetklieren, en dus de productie van zweet, plat. Deze behandeling werkt zowel onder de oksels als onder de voeten, handen en op het voorhoofd.

Als je op zoek bent naar een blijvende verandering, waarbij we gaan kijken naar je hormoonhuishouding, zijn de overige drie behandelingen zeer geschikt. Plan een afspraak in bij Trends&Lifestyle, zodat onze experts samen met jou kunnen kijken welke behandeling het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies