arrow_drop_up arrow_drop_down

Melasma of zwangerschapsmasker

Melasma wordt in de volksmond ook wel zwangerschapsmasker genoemd en dat komt doordat sommige vrouwen het tijdens de zwangerschap krijgen. Officieel heet het melasma of chloasma. Het is een grillige en bruine verkleuring van het gezicht en soms ook van de nek of de armen. De vlekken vallen vaak erg op, waardoor we het als zeer vervelend ervaren. Bij de meeste vrouwen verdwijnt het weer na de zwangerschap, maar soms kan dit maanden tot jaren duren. Het is dan prettig om te weten dat hier wel wat aan gedaan kan worden.

Een vorm van hyperpigmentatie

Melasma ontstaat over het algemeen geleidelijk, vaak door blootstelling aan de zon in combinatie met hormonen. Het is een goedaardige aandoening, dus er is geen reden om je zorgen te maken. Het is eigenlijk een vorm van hyperpigmentatie.

Hyperpigmentatie ontstaat door een overproductie van melanine en ook hier zijn vaak aanleidingen voor. Ieder persoon heeft zijn eigen pigment melanine. Hier wordt ook de kleur van het haar, de ogen en de huid door bepaald. Soms kan het door interne of externe factoren gebeuren dat de productie van melanine wordt beïnvloed. Dit kan bijvoorbeeld door de zon, erfelijkheid, ontstekingen, hormonale veranderingen en de leeftijd komen.

Welke vorm van melasma?

Het resultaat van de veranderingen die hebben geleid tot hyperpigmentatie zijn de vervelende vlekken. Maar ook hier kan nog verschil in zitten. Er zijn namelijk drie soorten melasma:

  • Epidermale melasma: alleen de bovenste huidlaag, bruine vlekken met een duidelijke begrenzing
  • Dermale melasma: ook in de dieper gelegen huidlagen, met als kenmerk blauwgrijze plekken
  • Gemengde melasma: een combinatie van dermale en epidermale melasma, met als kenmerk bruingrijs pigment

Iedere huid is anders

Gemengde en dermale melasma zijn wat lastiger te behandelen, omdat deze vormen wat dieper liggen. Het is dus belangrijk dat er eerst op een deskundige manier wordt vastgesteld welke vorm melasma je hebt. Een standaardadvies is altijd lastig te geven, iedere huid is nu eenmaal anders. Met onze totaalvisie hebben wij wel heel veel positieve resultaten geboekt de afgelopen twintig jaar.

Maar ook voor melasma hebben wij een aantal behandelingen die, net zoals onze andere behandelingen, zijn samengesteld uit het beste van de cosmetische dermatologie en huidtherapie. Hierdoor kunnen we voor iedereen een persoonlijk en krachtig basisplan samenstellen, wat aansluit op de specifieke wensen en behoeften.

Behandelingen voor melasma

De behandelingen die kunnen worden ingezet bij melasma worden door ons op een vakkundige wijze uitgevoerd. Ons ervaren team zorgt dat je jezelf helemaal thuis voelt bij onze beautysalon. De behandelingen die vaak een positief resultaat opleveren bij melasma zijn:

Deze behandelingen bieden mensen die aan melasma lijden twee mogelijkheden, namelijk de verkleurde huid verwijderen of het pigment reguleren. Bij een fruitzuurpeeling worden de bovenste huidlagen behandeld met een intense diepte reiniging en hierdoor kunnen pigmentverkleuringen worden geëgaliseerd. Er zijn ook nog medische peelings, die alleen door onze deskundige medewerkers worden uitgevoerd.

Melasma is niet zomaar een plekje wat je even kunt weg laseren. Hiervoor heb je de juiste kennis en ervaring nodig. Onze behandelingen zijn gericht op pigmentatie voorkomen, het afremmen van de pigmentatie, het camoufleren van de pigmentatie en  ook het verwijderen van pigmentatie.

Voor iedereen een stralende en gezonde huid

Bij onze salon kun je niet alleen terecht voor huidproblemen zoals melasma. Ook voor behandelingen van andere vormen van huidverbetering en huidverjonging kun je bij ons terecht. Zelfs voor een strakker lichaam, de verzorging van je haar en het balanceren van je hormonen hebben wij uitstekende behandelplannen. Wij staan bekend om onze totaalvisie en behoren tot de vier beste !QMS anti-aging instituten van de Benelux. Onze missie is om te zorgen dat een mooie en stralende huid voor iedereen haalbaar moet zijn.

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies