arrow_drop_up arrow_drop_down

Donkere kringen onder ogen: oorzaken en oplossing

Heb jij donkere kringen onder je ogen? Je staat er niet alleen voor. Het is een veelvoorkomende klacht bij zowel vrouwen als mannen. Er zijn meerdere oorzaken voor de donkere kringen onder je ogen. Zo kan de kleur genetisch bepaald zijn, maar het is ook mogelijk dat je een gebrek aan vocht hebt wat zich uit onder de ogen.

Oorzaken van donkere kringen onder de ogen

Als je te weinig vocht in je lichaam hebt, bijvoorbeeld door slaapgebrek of ziekte, wordt de huid onder je ogen dunner en zie je de kleur van de onderliggende blauwige bloedvaten. Ook kan de zon de aanwezigheid van donkere kringen onder je ogen verergeren.

Daarnaast verergert roken de donkere kringen, doordat roken huidcellen beschadigt en berooft van verschillende vitamines, waaronder de belangrijke vitamine C die je huid herstelt.

Hoe ontstaan donkere kringen onder de ogen?

De kringen ontstaan dus door een tekort aan vocht. De huid onder je ogen wordt dunner en doorzichtiger, waardoor je de kleur ziet van het grijze botvlies van je schedel en de blauwige bloedvaten. Het verschilt per persoon hoe donker de kring is.

Donkere kringen rond de ogen: wat moet ik doen?

Last van donkere kringen onder je ogen

Donkere kringen onder de ogen hebben is een bron van irritatie voor veel mensen. Zo zie je er vermoeid uit en lijk je ouder. De donkere kringen zijn niet gevaarlijk voor je gezondheid, maar hebben wel een psychologisch effect.

Zo kun je onzeker worden door de donkere kringen, omdat je bang bent dat een ander voorbarige conclusies trekt op basis van je voorkomen.

Zie ook: Wallen onder de ogen verwijderen of verminderen

Behandelingen voor donkere kringen

Je kunt zelf verschillende voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat je donkere kringen krijgt. Hou een gezonde leefstijl aan, waarbij je voldoende slaapt, genoeg water drinkt en weinig of geen alcohol of cafeïne drinkt, om voldoende vocht vast te houden.

Verder zijn er verschillende schoonheidsbehandelingen die je kunnen helpen bij het verminderen van de donkere kringen onder je ogen.

Onze visie op schoonheidsbehandelingen

Bij beautysalon Trends & Lifestyle, kliniek voor beauty, health en lifestyle staan wij met een vakkundig team klaar om jou te helpen. Wij hebben het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht en werken met een persoonlijke aanpak.

Je ontvangt een krachtig plan dat wordt afgestemd op jouw situatie, persoonlijke wensen en behoeften. De focus ligt hierbij niet alleen op het uiterlijke resultaat, maar ook op een gezond leven en een verantwoord voedingspatroon.

Hoe wij je kunnen helpen

Wij bieden verschillende behandelingen aan die jou kunnen helpen de donkere kringen onder je ogen te verminderen.

!QMS is een revolutionaire behandelmethode die het mogelijk maakt om je huid weer aan te vullen met identiek huid eigen collageen. Dankzij deze methode krijgt je huid zijn jeugdigheid weer terug en heb je een wakkere, frisse uitstraling.

Mirjam (47): ”Laat ik dat !QMS maar eens proberen”

‘Als het me niet het resultaat oplevert dat ik verwacht, dan stop ik er weer mee. Na drie maanden zag ik echt al verbetering; de lijntjes rondom mijn ogen zijn weg, de lijntjes op mijn voorhoofd zijn een stuk minder en mijn huid heeft een egale glans. Andere mensen zien dat ook.

Heel vaak hoor ik: ‘Wat zie jij er goed uit!’’ Ze weten dan niet precies wat er is veranderd, maar dát er iets anders aan me is, is duidelijk.’

> Wil je meer over de ervaring van Mirjam lezen?

Behandelingen donkere kringen rond de ogen

Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling verweekt de bovenste huidlaag en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Deze behandeling heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbetering.

Ga jij voor puur natuur? Dan is de bindweefselmassage van je gezicht een uitstekende oplossing. De speciale massagetechniek zorgt ervoor dat je huid beter doorbloed wordt en afvalstoffen goed afgevoerd worden.

Als je jouw problemen van binnenuit aan wilt pakken, kun je kiezen voor een kuur met smaakvolle Frecious Slowjuice sappen. Deze sap bevat nog alle vitaminen en mineralen, doordat ze gemaakt zijn met langzame kneuzende, malende en persende bewegingen van een slowjuicer.

Overige behandelingen om donkere kringen onder de ogen te verminderen:

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Neem contact op met ons op!

Heb je interesse? Maak dan snel een afspraak, zodat we samen met jou kunnen kijken welke behandeling het beste bij je past.

Samen met ons team van specialisten, hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basis plan. Een op maat en bewezen advies, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies