arrow_drop_up arrow_drop_down

Schimmelnagels laten verwijderen?

Heeft u last van schimmelnagels (onychomycose), in de volksmond vaak kalknagels genoemd, dan helpt de nieuwe techniek van de MedArt 700 Neo Nail laser. De MedArt 700 Neo Nail laser zorgt voor verhitting van het nagelbed, ongeveer 42 ºC, waardoor de schimmelinfectie gedood wordt. De behandeling is niet pijnloos.

Na de behandeling kan een lichte tinteling nog voelbaar zijn. De lasertherapie wordt goed verdragen en bevordert de groei van heldere nagels zeer effectief, met al na 2 maanden een gezonde en heldere uitgroei.

Wat is een schimmelnagel of kalknagel?

In de praktijk komen we veel mensen tegen die last hebben van één of meer kalk/schimmelnagels. Wat is dit nu eigenlijk? 2% tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie.

Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De nagelplaat wordt aangetast door de schimmel (mycose). Deze zorgt ervoor dat de nagel verdikt wordt en verandert van kleur. De meest voorkomende verkleuringen zijn wit, geel, oranje en zwart.

Dit kan beginnen als een klein hoekje van de nagel of een smal streepje, maar dit verspreidt zich vaak snel over de gehele nagelplaat. De verdikking van de nagelplaat zorgt vaak voor een pijnlijke nagel, waardoor mensen moeilijker gaan lopen en het kan tevens zorgen voor een negatief zelfbeeld.

Kalknagels verwijderen

Behandelen schimmelnagels / kalknagels

Er zijn verschillende producten te koop die schimmelnagels / kalknagels tegen moeten gaan. Helaas werken deze producten vaak niet voldoende en moet ze met heel veel zorg en consequentie aangebracht worden. Vaak dienen ze voor een lange tijd aangebracht te worden, voordat er enig resultaat zichtbaar wordt. Verder bestaat de mogelijkheid om een medicijnkuur bij de huisarts te halen.

Deze hebben vaak hevige bijwerkingen en geven ook geen garantie op een mooi resultaat. De meest radicale manier is om de nagel operatief te laten verwijderen. De gehele nagel wordt dan van het nagelbed afgehaald, waarna er of geen of een beschadigde nagel terugkomt.

De laserbehandeling

Wat wij doen met een laserbehandeling is het geleidelijk verwarmen van de nagelplaat, nagelriem en nagelwortel tot ongeveer 42 graden Celsius. De schimmel in de nagelplaat wordt zo vernietigd. De behandeling is nagenoeg niet pijnlijk. De verwarming gaat geleidelijk en u geeft aan wanneer het warm wordt.

Na de behandeling ziet u niet direct resultaat, maar bij het groeien van de ‘nieuwe’ nagel ziet u dat deze gezond uitgroeit. De groei van een nagel (van een grote teen) duurt 9 tot 12 maanden. De behandeling zelf neemt niet veel tijd in beslag. Wel is het noodzakelijk dat de nagels goed schoongemaakt zijn, er geen nagellak of andere kleurstoffen meer aanwezig zijn en dun genoeg zijn.

Mocht dit niet het geval zijn, dan frezen wij voor de laserbehandeling zelf de nagels dun. We zien liever niet dat u zelf begint met vijlen. Dit geeft een vertekent beeld van de conditie van de nagel.

Schimmelnagels laseren

Ons advies

Wij adviseren om de nagel twee tot drie keer te behandelen, dit is afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie. Tussen de eerste twee behandelingen zit vier/vijf weken, daarna zal na zeven maanden bekeken worden of een derde behandeling nodig is.

Ook adviseren we een stukje nabehandeling thuis in de vorm van het maandelijks inpoederen van schoenen met een schimmelwerend middel en het dagelijks insmeren van uw nagels. is. Er zal aan de basis van de nagel een gezonde, schimmelvrije nagel tevoorschijn komen.

Teennagels groeien erg langzaam, waardoor de nagel negen tot twaalf maanden de tijd nodig heeft om te vernieuwen. Dan is het geïnfecteerde deel van de nagel geheel uitgegroeid. Na de behandeling blijft het belangrijk om de nagels goed te blijven verzorgen. Een nieuwe schimmelinfectie kan zich helaas altijd voordoen

Studies en resultaten

Onderzoek heeft uitgewezen dat de lasertherapie absoluut veilig is, zeer goed te verdragen en effectief in het bestrijden van de schimmel (de mycose). De nagel wordt direct gestimuleerd weer “gezond” te gaan groeien met al na twee maanden na de eerste behandeling een geweldig resultaat!

Wat moet ik weten over kalknagels laseren?

  • Het laseren is veilig
  • Geen verdoving nodig
  • Geen bijverschijnselen
  • Geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel
  • Sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden
  • U mag direct na de behandeling uw nagels lakken
  • Geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk
  • Denk aan preventieve maatregelen voor uw sokken en schoenen.

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over deze laserbehandeling en we hebben deze voor jou op een rijtje gezet.

Is het laseren van kalknagels pijnlijk?

Gedurende de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens het laseren kunt u een lichte pijnsensatie voelen.

Hoe snel na het laseren heb ik weer gezonde nagels?

U zult het eindresultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na 8 weken kunt u al het eerste resultaat zien van een mooie, heldere en gezonde nagel! Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel.

Heb ik meer dan één laserbehandeling nodig?

Drie laserbehandelingen zijn over het algemeen voldoende! Eventuele extra behandelingen met de laser zijn afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie / uw kalknagel. Wij zullen de noodzaak van extra behandelingen met u bespreken evenals de juiste (na)zorg voor uw nagels om het terugkeren van de schimmel te voorkomen.

Schimmel en kalknagels laseren

Kalknagels laseren, wat zijn de kosten?

Wij adviseren om per behandeling alle tien de nagels te behandelen, omdat je niet altijd kunt zien of er in een gezonde nagel toch ook niet een schimmel aanwezig is. Een behandeling van alle tien de nagels kost € 125,- per behandeling.

Wilt u ook nagels die weer gezien mogen worden?

Meestal zijn twee behandelingen voldoende voor het verwijderen van uw kalknagels. Uw heeft al na 8 weken het eerste resultaat. Gezonde nagels zonder medicatie met de MedArt 700 Neo Nail laser. Maak snel een afspraak!

Patiënten zeggen: Geweldige resultaten!

“De behandelingen zijn nagenoeg pijnloos! Alle tien de tenen namen niet meer dan 20 minuten in beslag. Nu, na zes maanden, groeien de nagels al normaal uit! Met name mijn grote teen, die met de meeste schimmel, laat de grootste verbetering zien. De uitgroei gebeurt wat langzamer dan de andere nagels, maar de nagel wordt na jaren weer helder. Geweldig!”

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Neem contact op met ons op!

Heb je interesse? Maak dan snel een afspraak, zodat we samen met jou kunnen kijken welke behandeling het beste bij je past.

Samen met ons team van specialisten, hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basis plan. Een op maat en bewezen advies, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies