arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is de oorzaak van cellulite en wat kan ik er tegen doen?

Je staat voor de spiegel met je nieuwe jurkje, je draait je om en wat zie je…van die vervelende putjes in je benen…cellulite, in de volksmond ook weleens sinaasappelhuid genoemd. Cellulite is volkomen onschuldig, maar mooi is het zeker niet. Maar gelukkig kunnen we er iets aan doen!

Wat is cellulite?

Cellulite en cellulitis zijn niet hetzelfde. Het zijn twee verschillende aandoeningen. Cellulitis is namelijk een bacteriële infectie waarbij de huid eveneens kuiltjes heeft, maar daarnaast ook nog rood en warm aanvoelt.

Cellulite zijn vetophopingen onder de huid waardoor het bindweefsel veranderd. Hierdoor worden er kuiltjes zichtbaar. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen en je kunt cellulite vooral vinden op de dijen, billen en heupen. Echter kan het wel degelijk op andere lichaamsdelen ontstaan. Tevens heeft cellulite niets te maken met overgewicht, want ook slanke mensen kunnen het hebben.

Wat is de oorzaak van cellulite?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van cellulite zoals, vetweefsel, de hoeveelheid afvalstoffen die in het lichaam aanwezig zijn, erfelijkheid, vetweefsel en oestrogeen. Ook ongezond voedsel en weinig beweging zogen voor een slechte doorbloeding waardoor cellulite ontstaat.

Door een slechte doorbloeding van de huid worden er minder voedingsstoffen aangevoerd en minder afvalstoffen afgevoerd. Cellen sterven af, maar worden niet afgevoerd en blijven vastzitten. De vetcellen nemen echter steeds meer vet op en de huid wordt bobbelig.

Wat kan ik tegen cellulite doen?

Je dient ervoor te zorgen dat je goed gehydrateerd blijft waardoor afvalstoffen goed het lichaam kunnen verlaten. Daarnaast kun je het lichaam reinigen door middel van een detox. Zorg voor gevarieerde gezonde natuurlijke voeding en beweeg regelmatig om de doorbloeding op goed op gang te brengen en te houden.  Ook het nemen van voedingssupplementen kan helpen bij het verminderen van cellulite.

Behandelingen tegen cellulite

Wij hebben in maar liefst 3 behandelingen tegen cellulite, waaronder de bindweefsel massage, cryo-therapie en lypocel behandeling.

  • Een bindweefselmassage zorgt voor een goede doorbloeding in de dieper gelegen huidlagen.
  • Bij Cryo-therapie krijg je een strakke huid met de hulp van kou. Jouw huid krijgt zijn natuurlijke spankracht weer terug en dat geeft je die heerlijk strakke dijen!
  • Bij een lypocel behandelingen worden door middel van microinjecties veilige en natuurlijke ingrediënten, o.a. phosphatidylcholine, een stof gewonnen uit soja, in de huid gespoten. Dit enzym is vergelijkbaar met gal, het kan vet splitsen in hele kleine deeltjes waardoor het oplost. Afvalstoffen en vetdepots worden vermindert en de lichaamscontouren worden strakker.

GERELATEERDE ARTIKELEN

We hebben meer artikelen geschreven:

NEEM CONTACT OP MET ONS OP!

Heb jij last van een cellulite en wil je dit zo effectief mogelijk oplossen? Neem dan vooral een keer contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn specialisten op het gebied van huidtherapie en kunnen iedereen van dienst zijn.

Zo kijken we niet alleen naar cosmetische oplossingen, maar bespreken we ook andere manieren waarop jij je huid beter kan verzorgen. Denk aan een gezond voedingspatroon en tips voor een goede dagelijkse huidverzorging. Zo geef jij je huid alles wat het nodig heeft, zodat je iedere dag weer volop straalt.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies