arrow_drop_up arrow_drop_down
27 maart 2020 

VAN MOND TOT KONT

10 X NATUURLIJKE TIPS OM JE IMMUUNSYSTEEM OP PEIL TE HOUDEN

Handschoentjes, mondmaskers, desinfecterende handgel: je komt er een heel eind mee, maar er zijn ook natuurlijke producten die bijdragen aan een goed immuunsysteem.

Er zijn veel dingen die we niet zelf in de hand hebben. Gelukkig kun je wel een positieve invloed uitoefenen op jezelf, je huid en je lichaam!

Kies voor gezonde voeding, goede verzorging, train voor ronde billen en mooie benen, ook voor als we straks weer het strand op mogen. Vergeet zeker de stress reducerende meditatie en goede nachtrust niet. Dit zijn allemaal ware immuun-boosters.

ZOEK ZONNESTRALEN OP

Zonlicht stimuleert niet alleen de vitamine D-productie, maar ook de melatonine-productie. Bang voor rimpels of andere schade door de zon? Geen paniek. Wij als ‘rimpeldokters’ hebben daar natuurlijk de perfect beschermende crèmes voor.
Neem maar eens een kijkje in onze webshop!

VETZUREN AANVULLEN

Deze kun je aanvullen door lijnzaad-, perilla- en inca inchi-olie (niet verhitten) toe te voegen aan je voeding. Ook noten, zaden, pitten en voedingssupplementen als omega 3 dragen daaraan bij.

ZINK

Kunnen de ernst van de infecties in de keel tegengaan. Het gaat hierbij wel alleen om de zink zuigtabletten. Niet om capsules of een neusspray. 100 mg zink is voldoende om per dag in te nemen.

Vitamine D

Is in staat om infecties van de bovenste luchtwegen tegen te gaan. Deze vitamine maken we uit zonlicht. Die is nu alleen niet krachtig genoeg. Zonlicht is dodelijk voor virussen dus erg goed om dagelijks even in je eigen tuin of balkon een zonnestraaltje mee te pikken.

VITAMINE C-BOOST

Vitamine C verhoogt je weerstand, en zit in citrusvruchten, ananas, kiwi, kolen, rode en gele paprika’s, maar ook in verse peterselie, bieslook en chilipepers. Probeer deze boosters zo min mogelijk te verhitten en eet ze – als het even kan – vers en relatief vlot op. Hoe langer je ze bewaart in de koelkast, hoe minder vitamines er overblijven. In supplement vorm kun je zeker nu wat aanvulling gebruiken.

SKIP SUIKERS

Suiker heeft niet alleen een ongunstig effect op de weegschaal, het verlaagt ook je weerstand. Minder suiker tot je nemen, levert je een mooie win-win situatie op.

ETHERISCHE OLIEN

Je kunt je weerstand extra ondersteunen door essentiële oliën, bijvoorbeeld door ze in te nemen met water of honing (let op: dit kan niet met elke olie en moet altijd in een zeer lage dosis gebeuren). Oregano olie bevat een hoog gehalte fenolen (organische verbindingen) die de groei van micro-organismen, virussen en schimmels helpen remmen. Het staat ook bekend als een goede slijmoplosser en kan dus luchtwegproblemen verzachten. Oraal gebruik: 2 x per dag 1 à 2 druppels. Kan gemengd worden met een lepel honing. Andere oliën die je kunt gebruiken om je weerstand mee te boosten zijn citroen-, eucalyptus-, rozemarijn- en kaneelolie.

HYDRATEREN

Ons lichaam bestaat voor meer dan zeventig procent uit water. Het is belangrijk om dat aan te blijven vullen. Lekker met warm water ipv een koude plons op je maag! Probeer ook alcoholische dranken, koffie en zwarte thee zoveel mogelijk te vermijden. Zij onttrekken water aan lichaamscellen. Start jouw motor niet zonder koffie of vind je dat glas wijn te verleidelijk? Drink er dan altijd een glas water bij.

KOUD AFSPOELEN

Neem een koude douche, dit versterkt je immuunsysteem. Is dat jou even iets teveel gevraagd? Spoel je dan aan het einde van je douchebeurt koud af. Iets is beter dan niets. Teen- knie – schouder & hoofd (Soort hoofd-schouder-knie & teen knie & teen maar dan omgedraaid😉)

LACH EN GENIET

Onderzoek heeft aangetoond dat emoties zoals vreugde en plezier ons immuunsysteem positief beïnvloeden. Kijk een grappig filmpje, haal leuke herinneringen op en richt je op dingen die nu wél goed gaan. Bel een naaste hoe het gaat en haal samen leuke en grappige herinneringen op. Fijn voor de ander en voor jou! Klim vervolgens in je kast, die is daarna nog nooit zo opgeruimd geweest en pak die tijd die je nu hebt om te beginnen aan dat goede boek.

Kun jij hier wel advies of begeleiding in gebruiken? Onze specialisten helpen je graag. Je kunt hiervoor online een afspraak inplannen maar een app sturen mag uiteraard ook. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies