arrow_drop_up arrow_drop_down
15 mei 2020 

Dé basis van een gezonde huid

De basis van een gezonde huid is natuurlijk altijd een goede balans!

Wat er aan de binnenkant van je lichaam gebeurt, vertaalt zich in hoe je er aan de buitenkant uitziet. Dat klinkt erg confronterend en vaak ziet dat er ook zo uit als je er een niet heel gezond leefpatroon op na houdt. Maar niet getreurd, want daar is zeker wat aan te doen! Ons lichaam heeft namelijk een zeer groot zelfherstellend vermogen.

Als je kijkt naar essentiële voedingsstoffen in ons lichaam heb je een minimale, een gemiddelde en een optimale hoeveelheid voor essentiële stoffen. Voor degene die mij een beetje kennen, gaat mijn focus altijd naar een optimaal leven, optimale gezondheid en een optimale huid. Wat ik heel vaak ons instituut zie, is dat veel mensen tekorten hebben aan essentiële voedingsstoffen in hun lichaam en wat we dus terugzien in de huid.

Ik ben een enorme voorstander van minimaal 500 g groente per dag, vitale eiwitten en gezonde vetten. Voor zowel de binnen als de buitenkant van ons lichaam. Echter is de grond in de landbouw erg uitgeput, wat betekent dat diezelfde grond niet meer voldoende bouwstoffen af kan geven aan de voeding die wij daarvan eten.
Als je inzoomt op ons eetpatroon ben ik een groot voorstander van oervoeding. In dit blog ga ik je twee basis supplementen geven waarvan ik denk en vind dat je die zeker zou moeten gebruiken, voor een goede gezondheid en een mooie stralende buitenkant.

De eerste essentiële stof die ik je aan kan bevelen is magnesium

Magnesium is betrokken bij maar liefst 3000 enzymen en is erg belangrijk bij een goede energie huishouding. Mensen ervaren vaak meer vermoeidheid bij een tekort aan magnesium. Om energie in de cel aan te maken heb je dus magnesium nodig en dat lukt niet als je daar een tekort aan hebt.
En tekort aan magnesium geeft mentale onrust. Ook heb je magnesium nodig om goed in te kunnen slapen en door te kunnen slapen. Helaas komen we heel veel mensen tegen met slaapproblemen. Wat zich weer vertaald in hoe je huid eruit ziet. Als je niet goed of niet voldoende slaapt kun je het niet goed herstellen van de schade die je lijf de dag ervoor heeft opgelopen. Er gaan minder voedingsstoffen naar je huid omdat essentiële voedingsstoffen eerst gebruikt worden voor andere vitale organen zoals hart, longen, lever, nieren, ect. waar ze op dat moment harder nodig zijn. Als het tekort aan magnesium lang genoeg duurt en je daardoor niet goed en voldoende slaapt, wordt je huid doffer, valer en droger. Ook ontstaan er sneller rimpels.

Tekorten aan magnesium ontstaan vaak omdat we er te weinig van binnen krijgen vanuit onze voeding en daarbij verbruiken we veel magnesium met onze hedendaagse ‘stressvolle’ levensstijl. Aanvullen is dus zeker mijn advies.

300 tot 400 MG is de hoeveelheid die ik je dagelijks kan adviseren. Mijn voorkeur gaat uit naar magnesium bisglycinaat, omdat deze heilzaam is voor zowel lichaam als geest. Ik zou zeggen probeer het een maand en ervaar wat het voor jou verbeterd!

De tweede essentiële stof die ik je aankan bevelen is vitamine D3

Vitamine D3 is essentieel voor je bloedvaten, botten, organen, hersenen, celvernieuwing en het immuunsysteem. Een tekort geeft niet metéén klachten, maar op langer termijn (jaren) vergroot een tekort aan vitamine D3 de kans op chronische ziekten.

Waarom is zonlicht belangrijk?

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D3. Onder invloed van zonlicht maken we vitamine D3 aan uit het cholesterol in onze huid.

Hoe zorg ik voor voldoende vitamine D3?

Veel blootstelling aan zonlicht. Niet met korte mouwtjes, maar grote huidoppervlaktes. Denk aan het strand of de achtertuin. Hoe minder kleding, hoe meer aanmaak van vitamine D3. Helaas verlaagt zonnebrandcrème de aanmaak van vitamine D3. Bouw de blootstelling aan zonlicht daarom geleidelijk op in het voorjaar. Je huid kleurt dan mee en je hebt minder zonnebrandcrème nodig. Want je gaat natuurlijk niet als melkfles twee weken op een Italiaans strand liggen bakken.

Er is een foefje om te onthouden of er voldoende zonlicht is om ook vitamine D3  aan te kunnen maken; ben jij kleiner dan je schaduw dan maak je zelf wél vitamine D3 aan.
Is je schaduw groter dan jij zelf, dan is de zon niet krachtig genoeg en kan jou lichaam daardoor zelf niet voldoende vitamine D3 produceren.

Maar ik ben genoeg in de buitenlucht, dus mijn vitamine D3 is prima

Helaas, het is complexer. Alleen zonlicht blijkt onvoldoende. We wonen te ver van de evenaar. De kracht van de zon is alleen in juli en augustus sterk genoeg om voldoende vitamine D3 aan te maken. Slik daarom als de R in maand is extra vitamine D3. Ja, jij ook!

Vitamine D3 kun je heel makkelijk laten prikken bij de huisarts of zelf online een test bestellen en deze uitvoeren. Zo weet je snel en eenvoudig wat jouw vitamine D3 waarden zijn (80 nmol/L is de ideale basis waarde).

De volgende essentiële bouwstoffen ga ik in de volgende blog te schrijven. Ik hoop dat je het waardevolle informatie vindt en de tips makkelijk kunt toepassen.

Mochten er vragen zijn of wij je ergens bij kunnen helpen laat het gerust weten via dit contact formulier. Of via mailadres: info@trendsandlifestyle.nl of bel ons op 0168-852098.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies