arrow_drop_up arrow_drop_down

Heb jij last van dun haar?

Dun haar: het is voor veel mensen een doorn in het oog. Wie droomt er nou niet over een volle bos haar met dikke lokken die prachtig stralen in de zon? Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, want sommige mensen hebben nou eenmaal te maken met fijn haar.

Dit kan twee dingen betekenen: misschien heb je relatief weinig haar op je hoofd, waardoor je haardos al snel slap en futloos lijkt te zijn. Andere mensen hebben van nature een dunnere haarschacht die minder stevig is. Dat betekent dat iedere individuele haar gewoon een stukje dunner is dan gebruikelijk.

Maar wat veroorzaakt dit probleem en hoe kom je er vanaf? Wij hebben de antwoorden voor je!

Dun haar: wat zijn de consequenties?

Over het algemeen kan dun haar helemaal geen kwaad. Sommige mensen hebben nou eenmaal dikker haar en anderen moeten het met een dunnere haarbos doen. Toch kan het probleem erg vervelend worden. Een voorbeeld is dat je hoofdhuid sneller verbrandt wanneer je last hebt van dunner wordend haar. Terwijl je hoofdhuid ontzettend gevoelig is.

Daarnaast kan je last krijgen van duidelijke kale plekken, die erg zichtbaar zijn. Of misschien heb je inmiddels zo weinig haar dat het heel moeilijk wordt om een leuk kapsel te laten knippen. Dat kan weer zorgen voor onzekerheid en angst voor sociale situaties. Ontzettend zonde, want je wilt je natuurlijk altijd goed over jezelf voelen. Daarom is het goed om te weten wat jouw haaruitval veroorzaakt en wat je er allemaal aan kunt doen.

Wat zijn de oorzaken van dun haar?

Wordt je haar langzaam maar zeker dunner? Of worstel je van jongs af aan al met een dunne haarbos? Er zijn verschillende redenen waarom jij misschien kampt met dit probleem. Soms ontstaat het door een tijdelijke verandering in je levensstijl, terwijl het ook een langdurig probleem kan zijn.

De meest voorkomende oorzaken zijn als volgt:

Erfelijkheid

Sommige gezinnen en families hebben nou eenmaal sneller last van haaruitval.

Stress

Tijdens een stressvolle periode maak je meer adrenaline aan. Dit stofje wordt omgezet in melkzuur, wat heel slecht is voor de gezondheid van je nagels en haar. Het resultaat? Je haar valt uit.


> Lees ook:
Janice (63): ”Je haar is als vrouw toch een sieraad”Lees de ervaring van Janice over mesotherapie!

Medicijngebruik

Het is algemeen bekend dat chemotherapie kan zorgen voor haaruitval. Er zijn daarnaast ook andere medicijnen die bij langdurig gebruik voor fijn haar kunnen zorgen, zoals antidepressiva en medicijnen tegen een hoge bloeddruk.

Slecht dieet

Eet je te weinig of juist erg ongezond? Dan krijgt je lichaam niet de juiste voedingsstoffen binnen om je haar gezond te houden. Hierdoor valt het uit.

Medische aandoening

Problemen zoals alopecia zorgen voor kale plekken in je haar. De oorzaak van dit probleem is niet altijd duidelijk vast te stellen.

Hormonen

Ben je zwanger geweest, zit je in de overgang of ben je net begonnen aan de anticonceptiepil? Deze veranderingen in je hormonen kunnen ook voor haaruitval zorgen.

Kan je zelf iets doen tegen dun haar?

Wie last heeft van dun haar, wil er natuurlijk iets tegen kunnen doen. Dat is helaas niet altijd mogelijk. Is het bijvoorbeeld een erfelijk probleem, dan zijn er weinig stappen die je zelf kunt ondernemen om het probleem minder te maken. Heb je dun haar gekregen door medicijngebruik of anticonceptie? Overleg dan eens met je dokter of er ook andere mogelijkheden zijn.

Misschien vind je wel een medicijn dat net zo goed werkt, zonder deze vervelende bijwerking! Heb je iets aan je dieet veranderd en merkte je daarna dat je haar langzaam uitviel? Dan is het verstandig om nog eens goed naar je voeding te kijken. Krijg je wel alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen?

In sommige gevallen heb je geluk. Dan gaat het probleem namelijk helemaal vanzelf weg. Dat gebeurt vooral wanneer je haaruitval hebt door je hormonen. Na een zwangerschap is het heel gebruikelijk dat je veel haar verliest. Maak je geen zorgen, want dit trekt vanzelf weer bij. Ook na een stressvolle periode kan je haardos weer herstellen. Het is dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je uiteindelijk beloond wordt met dik en vol haar.

Wat zijn de oplossingen voor dunner wordend haar?

Kan je het probleem niet zelf oplossen? Dan moet je naar een expert die precies weet hoe jij jouw haarprobleem kunt verminderen. Heeft een dokter een medisch probleem vastgesteld, zoals alopecia, dan is het lastig te behandelen. Je kunt er medicijnen voor krijgen, maar deze werken vaak niet goed. In dat geval is het eventueel mogelijk om jezelf wat meer zekerheid te geven met behulp van een haarstukje of pruik.

Heb je door ouderdom, hormonale problemen of een slecht dieet dunner haar gekregen? Dan is mesotherapie misschien iets voor jou. Hierbij gebruikt een specialist een apparaat met hele kleine naaldjes. Deze maken minuscule injecties in je hoofdhuid en spuiten bepaalde stofjes in je huid. Denk hierbij aan bouwstoffen die zorgen voor gezonder en sterker haar.

Daarnaast wordt er ook een stofje ingebracht dat schadelijke stoffen, zoals melkzuren, neutraliseert. De kleine prikjes zorgen ook nog voor een betere bloedsomloop en stimuleren de aanmaak van collageen: een stofje dat je haren gezond en sterk houdt. Zo creëer je eigenlijk de ideale omstandigheden, zodat je haar volop kan groeien.

Gerelateerde artikelen

We hebben meer artikelen geschreven:

Neem contact op met ons op!

Wil jij graag van je dunne haar af en ben je op zoek naar het advies van een expert? Kom dan eens naar onze salon. Wij zijn een groot voorstander van op maat gemaakte behandelingen die helemaal aansluiten op jouw haartype. Samen bespreken we jouw probleem en bekijken we de oorzaken.

Kunnen we je helpen met mesotherapie? Dan zullen we dat uiteraard doen! Zo loopt jij binnen de kortste keren weer rond met een prachtige en gezonde haardos. Je kijkt weer met plezier in elke spiegel en creëert de leukste looks met je gloednieuwe kapsel. Zo zie je er niet alleen goed uit, maar voel je je ook goed!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies