arrow_drop_up arrow_drop_down
21 maart 2019 

Verslappen van de huid in de hals (oorzaken en oplossingen)

De veroudering van onze huid; we krijgen er helaas allemaal mee te maken. Het is nu eenmaal een gegeven dat wanneer we ouder worden het collageen in de huid afneemt. Hierdoor wordt de huid minder elastisch, slapper en begint te hangen. De zwaartekracht gaat een rol spelen.

Natuurlijk vinden we dat niet prettig. Als ons gezicht, onze hals of ons decolleté deze ouderdomstekenen gaat vertonen, hebben we hier vaak moeite mee. Moet je dan altijd rigoureus ingrijpen? Of zijn er ook nog natuurlijke methoden om de huidverslapping en veroudering te voorkomen of te verminderen?

Oorzaken verslappen van de halshuid

Zo rond je 30e levensjaar gaat de kwaliteit van je huid achteruit. Dit heeft te maken met een aantal factoren van het verouderingsproces. Ten eerste krijgt de huid meer moeite om de dode en beschadigde huidcellen af te voeren, en ook het aanmaken van nieuwe huidcellen gaat moeizamer. Dit heeft als gevolg dat ook het collageen en de elastine productie afneemt, stoffen die juist zo belangrijk zijn voor een stevige huid.

De huid wordt ook dunner, en het weefsel wat onder de huid ligt wordt minder stevig en raakt haar volume kwijt. De huid bij de hals is altijd al dunner, dus hier zijn de tekenen van veroudering nog eerder zichtbaar. Als er dan ook nog wat vetophoping is, ontstaan er plooien.

Waarom is een slappere hals niet mooi?

Als de huid van de onderkin en de hals slap is, lijkt het soms ook of er overgewicht is. In iedere kin zit namelijk een gezonde hoeveelheid vet, maar als de huid gaat hangen, krijgt het vet meer ruimte en lijkt het alsof je dikker bent. De hangende zakken in de hals laten je tevens een stuk ouder lijken. Ook al verzorgen we de huid goed, hij heeft ook nogal wat te verduren. Externe invloeden zoals weersomstandigheden, chemische middelen en ook schade door zonnestralen beïnvloeden de kwaliteit van de huid.

Als je jong bent, kan een groot deel van de schade die je oploopt verdwijnen door de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe huidcellen, maar als je ouder bent worden deze stoffen niet meer aangemaakt.

Bindweefselmassage

Wat kun je eraan doen?

Vaak grijpen mensen bij de eerste tekenen van veroudering naar de meest rigoureuze methoden. Dat is jammer, want er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je huid in een goede conditie te houden. Helaas hebben wij ook geen wondermiddel in een tube voor je, maar we kunnen wel een krachtig basisplan voor je opstellen om een mooie en stralende huid te realiseren.

Een standaardadvies geven is lastig, want niet iedereen heeft dezelfde huid, maar met een deskundig team van specialisten behalen wij al ruim 20 jaar zeer positieve resultaten met onze totaalvisie.

Zie ook: Last van een doffe huid? Ontdek de oplossingen!

Echte schoonheid komt van binnenuit

Schoonheid wordt altijd beïnvloed door je levensstijl en voedingspatroon. Ongezonde voeding en gewoonten hebben nu eenmaal een negatieve invloed op de huid. Echte schoonheid komt zowel letterlijk als figuurlijk van binnenuit, en kan gerealiseerd worden door een verantwoord voedingspatroon en door gezond te leven.

Onze dermatologische en cosmetische specialisten kunnen voor jou een op maat gemaakt advies samenstellen, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Ook als het gaat om specifieke wensen, zoals het verbeteren van de slappe halshuid, hebben wij tal van behandelingen die je hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan behandelingen als:

Lees meer!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies