arrow_drop_up arrow_drop_down

Schitterend het nieuwe jaar in!

Nog een paar weken en we gaan knallend het nieuwe jaar in. Op dat soort momenten kijken we graag terug naar mooie en soms helaas ook minder mooie dingen die gebeurd zijn in het afgelopen jaar. Ook hebben de meeste van ons wel goede voornemens zoals, gewicht verliezen, beter voor jezelf zorgen en relaxter leven. Maar waarom pas beginnen in het nieuwe jaar? Met deze tips kom je gezond de feestdagen door en ga je schitterend het nieuwe jaar in!

Beweeg ook tijdens de feestdagen

Heb je een volle dag met kerstvisites/oud en nieuw vitistes op de planning, probeer dan je ochtend iets vroeger te starten met een flinke portie power yoga of een korte maar krachtige hitt training. Zo heb je je beweging gehad voordat de dag echt begint.
Maar je kunt ook je wandelschoenen meenemen naar de visite en gezellig met zijn allen buiten een frisse neus halen. Beweeg en geef je groeihormonen een boost!

Gezonder eten tijdens de feestdagen

Ook wij begrijpen dat de feestdagen in het teken staan van lekker en veel eten. Maar zorg ervoor dat je bewust een keuze maakt en van deze keuze volledig geniet. Eet langzaam, proef goed en stop bij 80% vol. Eet voldoende, maar laat het niet zover komen dat je te vol zit. Probeer suikers te vermijden en eet eiwitten en gezonde vetten die zorgen ervoor dat je minder gaat snaaien van de kerstkransjes en de suikerrijke kerststol. Heb je toch zoete trek, pak dan lekker vers rood fruit. Rood fruit zit namelijk boordevol antioxidanten.

Probeer er ook voor te zorgen dat als je ’s avonds een uitgebreid diner hebt, je hier tijdens je ontbijt en de lunch rekening mee houdt.  Begin bijvoorbeeld de dag met een lekker groene smoothie als ontbijt. Zo krijg je makkelijk je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. Combineer de groenten met goede vetten en eiwitten zoals avocado, zaden en kokosolie. Dit zorgt voor een langdurig vol gevoel zodat je tot de lunch zeker door kunt. Laat je koffie staan en mix er wat gember doorheen. Bonus: een groene smoothie is erg goed voor de huid!

Zorg goed voor jezelf

Tijdens de feestdagen schiet het goed voor jezelf zorgen er nog weleens bij in. Je rijdt van visite naar visite en je stressniveau tijdens het koken van het kerstdiner stijgt de pan uit. Stress is niet goed voor de kilo’s, niet voor je mentale gezondheid, niet voor je hormoonhuishouding en niet goed voor je algemene gezondheid. Ook je huid ondervind hinder van stress.
Neem dus regelmatig tijd voor jezelf. Plan deze momenten ook bewust in. Ontstress in bad met een heerlijk masker, mediteer, doe yoga of plant jezelf op de bank met een dekentje en een goed boek. Zorg ervoor dat je rustig en happy wordt om door het doorbreken van deze stressvolle periode.

Maar bovenal, GENIET! Maak er mooie schitterende dagen van!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon 18 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met Trends&Lifestyle wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies